Sportske igre Antifašista Kastav 2015

UABA Grada Kastva bila je domacin XII sportskih igara antifasita PGŽ. Na igrama su sudjelovali antifašisti iz cijele PGŽ podijeljeni u sljedeće ekipe: Kastav- Viškovo, Rijeka prsten, Krk, Crikvenica, Gorski kotar, Liburnija, Rab i Opatija. u takmičarskim disciplinama: boćanje, briškula i trešete, šah i pikado, a kao gost je i ove godine bila ekipa Petrinje koja je sudjelovala u povlačenju konopa u muškoj i ženskoj kategoriji.
Domaćin Ivica Rubesa, predsjednik UABA Kastav, pozdravio je takmičare i zaželio im je sreću u svim disciplinama. Predsjenik SABA PGŽ Dinko Tamarut naglasio je važnost i značaj ovakvog druženja u promicanju ideje antifašizma, pogotovo među mladima. Posebno zadovoljstvo što je grad Kastav domaćin ovih igara u ime gradonačelnika izrazio je zamjenik gradonačelnika, pogotovo u ovom značajnom obilježavanju 70 godina oslobođenja i proglasio igre otvorenim.
Igre su se odvijale u sportskoj borbi i zajedničkom druženju. Nakon završenih takmičenja podijeljene su medalje i pehari, a veliki prijelazni pehar proslogodišnji pobjednici UABA Grada Opatije i Liburnije predali su novim ekipnim pobjednicima UABA Otoka Krka.
Igre su još jednom pokazale velki interes među članstvom te dopinose upoznavanju i druženju članova.
Ekipa Petrinje pobjedila je u muškoj konkurenciji potezanja konopa protiv SABA PGŽ, a u ženskoj su pobjednice bile ekipa SABA PGŽ. U zajedničkom druženju izražena je želja da bi članovi SABA PGŽ posjetili Petrinju na Kestenijadi 2015.
Nekoliko fotografija koje je snimio naš član Josip Pleše pogledajte u nastavku.