Iz rada predsjedništva…

21. svibnja je održan redovni, kako Statut nalaže – tromjesečni sastanak Predsjedništva. Problematika rješavana na sastanku može se podijeliti na tri dijela:

1. uobičajeno izvješće tajnice Suzi o održanome od zadnjeg sastanka (6. Dani Antifašizma, Godišnja Skupština, Vlak sjećanja na Auschwitz, 70. Obljetnica Oslobođenja itd.),

2. najavu budućih događanja predočio je predsjednik Mandić (Matić Poljana; promjena Statuta; XII Športski susreti antifašista PGŽ; pročišćavanje evidencije članstva; utvrđivanje sa opatijskim školama plana zajedničkih aktivnosti za iduću školsku godinu i dr.)

3. kako najbezbolnije premostiti sukcesiju na mjestu Predsjednika naše Udruge. U vezi toga prihvaćeno je slijedeće:

  • Slijedeći sastanci predsjedništva održat će se u drugoj polovici rujna i u drugoj polovici prosinca. Na sastanku u prosincu će se izabrati novi Predsjednik, budući da je sadašnji izrazio želju da zbog zamora, koncem 2015 prestane njegov mandat (ostavka), ali ne i članstvo u Udruzi i u Predsjedništvu. Smanjit će i intenzitet svojih aktivnosti.

  • 7. Dani antifašizma u Opatiji će se održati. Početkom ožujka 2016 – tri dana kao obično. T. Matetić, N. Šantić i O. Mandić će odrediti temu. Mandić će osigurati financijsku konstrukciju. Matetić i Šantić će „odraditi“ sve vezano za sadržaj/učesnike za svaki dan. B. Starčić i Suzi će „odraditi“ promidžbu i sve vezano za tehniku i administraciju.

  • Škola mira u Savudriji 2015 će se održati od 5. do 26. srpnja. Suzi će pripremiti liste mladih učesnika (kao lani), a Mandić će održati po jedno predavanje u svakoj od tri smjena.

  • Mandić ostaje nosilac svih projekata vezanih za Auschwitz (Vlak, škole, itd)