Ljetni kamp za mlade

Opatijska udruga antifašista (UABA) učestvuje u organizaciji Ljetnog kampa za mlade, što ga je osmislio SAB RH. Kamp pod nazivom Ljetna škola mira održat će se u Odmaralištu mladih Veli Jože smješteno uz more u Savudriji u 3 smjene:

Prva – 29. lipnja do 6. srpnja,

Druga – 6. srpnja do 13. srpnja,

Treća – 13. srpnja do 20. srpnja.

Ciljana skupina potencijalnih  polaznika su srednjoškolci i studenti ne stariji od 23 godine. Boravak (smještaj i prehrana) su besplatni, a troškove dolaska i odlaska snose sami sudionici.

Nastava po programu će se odvijati između doručka i ručka (9:00-12:30) a ostatak dana je namjenjen druženju te kulturnim i sportskim sadržajima.

Teme koje će biti prezentirane u obrazovnom dijelu su Drugi svjetski rat, NOB, Totalitarizam i Holokaust, Antifašizam  (povijest, značenje, uzroci i posljedice), Radikalizmi i Ekstremizmi danas, Devalvacija Etike i Morala. Prezentacija tema je povjerena osobama poznatim u svojim područjima: prof.dr.Hrvoje Klasić, Neven Šantić, Tomislav Ravnić, Igor Jovanović, Tatjana Matetić, Lili Host, Oleg Mandić i dr.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave u Udruzi (vidi rubriku Kontakti), na mobitel  091.2537263 ili na e-mail  oleg.mandic@ri.t-com.hr.