Smjena na vrhu Udruge – novi predsjednik Bruno Starčić

Održan je sastanak Predsjedništva naše Udruge. Predsjednik Oleg Mandić, kako je već bio najavio, nakon osam uspješnih godina podnio je ostavku.

Za njegovog vođenja, UABA Grada Opatije izrasla je u jednu od najbrojnijih i najuspješnijih opatijskih udruga. Projekti Dani Antifašizma u Opatiji i Vlak sjećanja na Auschwitz prešli su značajem i karmom sve lokalne granice. Izložba Crna noć je šapićala prikazana je u osam gradova. Sve to uz niz drugih projekata, akcija i dostignuća doprinijelo je tome da su Udruga 2014, a Mandić 2011 dobili Nagradu Grada Opatije za životno djelo.

001a- kopija
Dva predsjednika

Ostavka je prihvaćena, a razloge je Mandić objasnio „zamorom materijala“. Kazao je: „Počeo sam previše zaboravljati, što je normalno za moje 82 godine, ali nije dostatno ni primjereno za ozbiljno vođenje jedne dobro uhodane i uređene udruge poput naše. Budete li me htjeli ostat ću članom Predsjedništva i vodit ću sve projekte vezane za Auschwitz.“

Novim predsjednikom je na prijedlog Mandića izabran Bruno Starčić, dugogodišnji uvaženi zastupnik Gradskog vijeća, predsjednik MO Belveder i umirovljenik novijeg datuma. Starčić se zahvalio na povjerenju, zahvalio bivšem predsjedniku na učinjenom i nakon preuzimanja vođenja sastanka Predsjedništva prezentirao Plan rada za 2016 godinu.

Sve su odluke donesene jednoglasno a stupaju na snagu 1. siječnja 2016. godine.