DANI DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI U ZNAKU ZAJEDNIŠTVA

Od 4. do 8. su kolovoza u cijeloj zemlji pa tako i u Opatiji održana obilježavanja Dana Domovinske zahvalnosti, Dana Pobjede, Dana hrvatskih branitelja kao i 20. godišnjice Vojno-redarstvene akcije „Oluja“. U svim tim događanjima uzela je učešća i naša Udruga – UABA Grada Opatije.
1). Utorak 4/VIII: polaganje vijenaca i svijeća na spomenike i grobove poginulih, te zajedničko druženje sa udrugama proizašlih iz Domovinskog rata.

2). Srijeda 5/VIII: nastup u svečanom mimohodu što ga je organizirao opatijski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata (UDVDR) od Hotela Ambasador do Slatine.
Sudionici mimohoda bili su članovi liburnijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Opatije, zatim predstavnici susjednih Općina (Matulji, Lovran i Mošćenička Draga), predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija i drugi. Kao i svake godine odvijao se glavnom opatijskom ulicom uz pratnju Puhačkog orkestra Lovran, opatijskih mažoretkinja i ovogodišnjih gostiju – mažoretkinja i puhačkog orkestra Vivat iz Poljske. Kolonu su predvodili pripadnici Zastavnog voda UDVDR-a Opatija.

3). Subota 8/VIII: na poziv UDVDR-a pridružili smo se sportskim natjecanjima u boćanju, streljaštvu, šahu, pijkadu i kartama na Boćariji Opatija i na Streljani Volosko.