ODIGRAN BOŽIĆNI TURNIR ZA ŽENE U BOĆANJU – HANGAR 5.12.2014.

Boćanje…boćanje… samo muški idu na boćanje i to je nekako njihova privilegija…a žene? Ništa.

Upravo zbog toga članice UABA Grada Opatije i Matulja odlučile su organizirati 1. Božićni turnir u boćanju za žene.

Ideju su prihvatile i djelatnice Općine Matulji pa se vrlo brzo okupio zavidan broj potencijalnih igračica.. Predsjednik Boćarskog Kluba Matulji, Vojmir Ivaničić je također prihvatio inicijativu tako da je uskoro i zakazan turnir u Hangaru u Matuljima.

Okupile su se 4 ekipe: Korensko, Lovran, Matulji i Opatija.

Nakon svečanog otvaranja i zajedničkog fotografiranja, krenulo je takmičenje. Bilo je lijepo gledati žene kako se trude i vesele svakom puntu, kako su sve to shvatile ozbiljno i žele biti najbolje. A imale su i mušku podršku u gledalištu. Oni su im, kao što to obično biva, „pomagali“ svojim savjetima.

Nakon napetog razigravanja za 1 i 2 mjesto, te 3 i 4, došlo je i do proglašenja pobjednika. „Organizacioni odbor“ je ovog puta primijenio posebna pravila po kojima je pobijedila ona ekipa koja je osvojila najmanje punata, a to je bila ekipa Općine Matulji. Nitko to nije očekivao pa je to proizvelo veliko veselje i zajedničko druženje.

Turnir se igrao uoči Sv.Nikole koji je ženama u Hangar za poklon donio predivno aranžirane šibe, „kako bi nam bile još bolje“, a i čokoladu „Volim te“ jer bez njih ne moremo.

Kako je ovo bilo prvi put da je organiziran takav turnir i sve su učesnice bile oduševljene, odlučile su, da se to ubrzo ponovi i zakazale novi turnir za 8.3.2015. Na taj će način ujedno dodatno proslavili Međunarodni dan žena.

Na koncu su Olja, Eni, Suzi i sve druge jednoglasno izrazile jedno Veliko Hvala BK Matulji i njihovom predsjedniku za odličnu organizaciju i potporu.