Održana godišnja skupština UABA grada Opatije

U Vili Antonio je održana redovna Godišnja Skupština UABA Grada Opatija. U nazočnosti

Izlaganje Olega Mandića

90-tak članova skup je vodio Bruno Starčić. Nazočio mu je mnoštvo gostiju: opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić uz dogradonačelnika Fernanda Kirigina, Predsjednik SABA PGŽ Dinko Tamarut, Predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata Jure Krišto sa Marinom Cvjetkovićem, te delegacije brojnih antifašističkih Udruga s kojima opatijci blisko surađuju. Bili su tu: Liburnija-Matulji (Branko Asić), Krk (Darko Fanuko), Buzet (Edo Jerman), Bakar, Viškovo i Kastav.

Predsjednik Oleg Mandić u svom sažetom izvješću nabrojio je čak 68 projekata i aktivnosti koje je udruga u proteklih 12 mjeseci „odradila“. Posebno je istaknuo: otvaranje web stranice, Školu mira Savudrija, 5. i 6. Dane Antifašizma u Opatiji i 6 projekata vezanih za Auschwitz. Mandić je naglasio a Dujmić u svojoj pozdravnoj riječi potvrdio da je najveća vrijednost aktivnosti opatijskog UABA rad na poštivanju društvenih vrijednosti, prvenstveno. jednakosti i međusobnoj toleranciji. U prilog tome govore i ovotjedni događaji kada su na eventima što su ih organizirali antifašisti bili pozdravljeni kao dobro viđeni gosti i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici katoličke crkve.

Prisutne je pozdravio i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić

Radni dio Skupštine protekao je u donošenju novog Statuta izazvanog novim Zakonom o udrugama, kao i uručivanjem posebnog priznanja članovima Davidu Kurtiju za angažman na otvaranju web stranice Udruge i Josipu Plešeu za podršku u bilježenju događaja Udruge kroz fotografije i video zapise .

Skupština je održana u ozračju 8. ožujka – Dana žena, što je eventu dalo dodatnu notu svečanosti i neposrednosti. Kratki program održan je uz nazočnost opatijskih mažoretkinja, kao i pjesnika Marine Česen i Obrada Maleša, nakon čega je upriličen skromni domjenak.

Prilog:  izvještaj o radu Udruge za 2014