Plan zajedničkih aktivnosti opatijskih škola i UABA Opatija

Zadnjih dana školske godine održan je već tradicionalni sastanak svih opatijskih škola sa UABA-om Grada Opatije na kojem je razmotreno što je zajednički napravljeno u protekloj školskoj godini i što bi se moglo napraviti iduće školske godine. Sastanku su nazočili ravnatelji i profesori povijesti, čelnici udruge, opatijski dogradonačelnik, a nisu mogli izostati ni prof. Tatjana Matetić i Oleg Mandić koji su pred puno godina osmislili ovaj danas već karizmatični korisni godišnji skup.


Bruno Starčić, predsjednik UABA, pozdravio je sve prisutne, zahvalio im na dolasku i ukazao na značaj tog zajedničkog rada. Dogradonačelnik Emil Priskić istaknuo je zadovoljstvo zajedničkom aktivnošću nazočnih i potvrdio da dugogodišnja inicijativa ima neprikosnovenu podršku Grada.
Suzana Cvjetković, tajnica UABA Grada Opatije, iznijela je sve što se odradilo u protekloj školskoj godini. Bilo je sveukupno 9 akcija (događanja i posjeta) koje su vrlo dobro odrađene i uz sudjelovanje velikog broja učenika, koji su bili vrlo zadovoljni pruženim iskustvom. Naročito Jasenovcem, Lipom i Vlakom za Auschwitz.
Bruno Starčić dao je prijedlog zajedničkih aktivnosti za slijedeću školsku godinu, koji je nakon rasprave prihvaćen uz manje dopune: 2019 – Lipa (OŠ), Dan rujanskih odluka, pripojenje matici zemlji, Hreljin (OŠ), Zavičajna povijest, posjet Kastavštini, Međunarodno dan Tolerancije. 2020 – 13. Memento, 11. DAF (Dani Antifašizma), Vlak sjećanja, Jama Ičići (75 g.), 75 g. Oslobođenja Opatije.
Datumi koji još nisu dogovoreni bit će odlučeni naknadno prema rasporedu u školama i terminima koji najviše odgovaraju profesorima i učenicima.
UABA Grada Opatije će organizirati prehranu i prijevoz za navedene izlete.

A.K.I.