XVI SPORTSKE IGRE ANTIFAŠISTA PGŽ U VIŠKOVU 08.06.2019.

Domaćin XVI sportskih igara antifašista PGŽ bila je UABA Viškovo.
Polaganjem vijenaca na spomenik u središtu Viškova odali smo počast stradalim partizanima u NOB-i i žrtvama fašističkog terora.

sp_igrevisk09
Naše snage na Susretima…

Organizatori su ekipe PGŽ ( Otok Krk, Kastav-Viškovo, Novi-Crikvenica, Gorski kotar, Liburnija,Riječki prsten,Opatija i kao priključena ekipa UA Buzet) srdačno dočekali, podijelili takmičarske majice i marendu. Sportske discipline su bile: boćanje, briškula i trešeta, pikado i šah, a potezanje konopa je bilo revijalno. Ekipa Buzeta je sudjelovala po prvi put u takmičarskom dijelu jedino nisu mogli ponijeti prijelazni pehar ukoliko ga osvoje, jer on ostaje u PGŽ.
Svečano otvaranje bilo je u Domu Hrvatskih branitelja. Bilo je oko 250 učesnika.
Nakon intoniranja Himne, te svečane pjesme PGŽ,minutom šutnje odana je počast svim borcima u NOB.i, braniteljima u Domovinskom ratu kao svim antifašistima umrlim u protekloj godini.
U ime UABA Viškovo takmičare je pozdravio predsjednik Mladen Hero. Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, zaželjela je dobrodošlicu takmičarima,da se sportski takmiče i ponesu lijepe uspomene iz Viškova. Dinko Tamarut predsjednik SABA PGŽ ukazao je na značaj ovih sportskih igara u cjelokupnom društvenom životu zajednice i razvijanja pozitivnih ideja antifašizma na zajedništvu i druženju. Goran Petrc, pročelnik u uredu Županije je u ime župana pozdravio sve prisutne i rekao da je Županija pokrovitelj sportskih igara antifašista, zaželio dobro nadmetanje i proglasio XVI sportske igre otvorenima.
Natjecanje je proteklo u pravom sportskom duhu. Svi su se borili do zadnje snage sa željom da postignu što bolji rezultat.
Ove godine Opatijci su osvojili 3 zlata i to u boćanju, briškuli i trešeti i pikadu. Time su osvojili i prijelazni pehar koji će biti u njihovom vlasništvu do sljedećih igara koje će se održati u Čavlima.
Čestitke svim takmičarima! Bravo!
Vidimo se na sljedeće godine na XVII sportskim igrama PGŽ!

sp_igrevisk37
Zajednička fotografija za uspomenu!

Galeriju fotografija s druženja pogledajte ovdje