Susret UABA Opatije i opatijskih škola

Održan je kao i svake godine pri završetku školske godine, tradicionalni sastanak UABA Grada Opatije sa svim opatijskim školama. Svrha sastanka je izmjena iskustava oko provedbe zacrtanih zajedničkih akcija kao i predlaganje novih, a koje će nakon dogovora biti uvrštene u nastavni program buduće školske godine.

Bruno Starčić, predsjednik UABA iznio je zapažanja o proteklim zajedničkim istupima – od Mementa preko Dana Antifašizma u Opatiji, pa sve do Lipe, Jame Ičići i Vlaka sjećanja na Auschwitz. Nazočni su prenijeli oduševljenje njihovih đaka koji su aktivno učestvovali u događanjima i čvrsto izrazili uvjerenje u potrebu inzistiranja na daljnjem provođenju suradnje kojom se uspijeva mladima prezentirati pozitivne vrijednosti u životu.

Ivo Dujmić, gradonačelnik koji je također nazočio sastanku, pohvalio je impozantan skup i impozantan program – kako prošli, u cijelosti izvršen, tako i najavljen budući. Izrazio je zadovoljstvo što tako nečeg ima u Opatiji.

Oleg Mandić, počasni predsjednik UABA i idejni začetnik suradnje UABA i škola iskazao je radost što je ideja rođena prije 9 godina u potpunosti afirmirala svoju svrsishodnost. U početku nije bio siguran da će svanuti dan kada će se za stolom naći svi ravnatelji svih opatijskih škola kao i njihovi predmetni nastavnici društvenih predmeta. A danas ih je bilo čak 17!

[FAG id=533]