UABA pomaže Gorskom Kotaru

Savez antifašističkih boraca i antifašista PGŽ organizirao je 12.travnja. odlazak u Fužine za

UABA u akciji

50 svojih članova kao pomoć u akciji čišćenja od posljedica ledene kiše. U autobusu je bilo članova UABA iz Opatije, Matulja, Krka, Čavli i Bakra a vodja puta je bio predsjednik SABA PGŽ Dinko Tamarut. Putem prema Gorskom Kotaru nismo mogli vjerovati prizoru koji nam se prostro – koliko i kako su uništene goranske šume.
U Fužinama su nas dočekali domaćini članovi UABA Fužine, Miljenko Fak s načelnikom općine Marinkom Kauzlarić. Nakon riječi dobrodošlice objasnili su nam koji je naš zadatak. Prvo je bilo dogovoreno da se očisti šetnica uz jezero Bajer, a potom da se na jednoj parceli u Vratima zasade sadnice krušaka. Ljudi su sa zadovoljstvom odradili posao i zasadili oko 1000 sadnica. Buduća će se plantaža dati na upravljanje školi.

Velik broj članova se odazvao akciji

Zadovoljstvo je bilo veliko jer se vidio učinak rada, a znali smo da tim malim doprinosom pokazujemo svu svoju solidarnost s našim Goranima koje je zadesila doista ogromna nevolja.
Druženje je završeno zajedničkim ručkom(partizanski fažol) uz pjesmu.
Akcija je bila izvrsno organizirana i na najbolji način je pokazano kako svatko može pomoći i uz malo dobre volje i veliko srce osjetiti se društveno korisnim. Ovakvih akcija bi trebalo biti više. Upravo je i ovo druženje po tvrdilo načela antifašizma kojima se promiče humanost, solidarnost, tolerancija i pozitivni način razmišljanja.

Zajednička fotografija iz Fužina